4.3/5
(269201 vuokrausta)
Vuokraa auto 5 minuutissa

Yksityisyydensuoja ja rekisteriseloste

24Rental Network Oy, (2430020-2) (jäljempänä ”Palvelun tuottaja” tai “24Rent”) on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä. Toimimme Suomessa ajoneuvojen yhteiskäyttö- ja vuokraustoimialalla tuotemerkkien 24Go, 24Rent ja 24Leasing alaisuudessa. Kaikki tässä käytännössä esitettävät ilmaukset ”me”, ”meitä” ja ”meidän” ovat viittauksia Palvelun tuottajaan. 24Rental Network Oy toimii itse palveluidensa ja niihin liittyvien pääjärjestelmien ja prosessien kehittäjänä, tuottajana ja operoijana.

Alla mainittujen palveluiden tuottamiseen sovelletaan vuokrausehtoja.

Kunnioitamme yksityisyyttäsi ja suojelemme henkilötietojasi ja pyrimme estämään henkilötietovarkaudet, eli toisten henkilötietojen käyttämisen palveluissamme. Tässä käytännössä kuvataan muun muassa mihin tarkoituksiin me käsittelemme henkilötietojasi, keiden kanssa jaamme niitä ja mitä oikeuksia sinulla on henkilötietojesi suhteen.

24Rent-henkilötietokäytäntöjen tiivistelmä

KERÄÄMINEN

  • Keräämme tietoja sinusta usein eri tavoin. Tällaisia tapoja ovat muun muassa yhteydenotot asiakaspalveluun, matkapuhelimet, internetsivustot, vuokra-ajoneuvot ja muut lähteet, kuten kolmannen osapuolen palveluntarjoajat ja liikekumppanit.
  • Keräämme asiakkailtamme monenlaisia tietoja, kuten nimi, puhelinnumero, osoite, henkilötunnus ja sähköpostiosoite. Täydellinen lista löytyy alla olevasta henkilötietokäytännöstä.
  • Käytämme evästeitä ja muita sähköisiä työkaluja, joiden avulla keräämme tilastotietoja sivustojemme käytöstä antamiesi ohjeiden mukaisesti.

TARKOITUS

  • Antamiasi tietoja käytetään pyytämiesi palveluiden tarjoamiseen ja lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseen. Esimerkiksi ajokortti- ja kasvokuvan tarvitsemme täyttääksemme ajokorttilain 33 §:n mukaisen velvoitteen.
  • Käytämme antamiasi yhteystietoja viestintään kanssasi ja siihen, että voimme tarjota sinulle palvelujamme.
  • Saatamme käyttää yhteystietojasi lähettääksemme sinulle tietoja palveluistamme, jos olet antanut siihen hyväksyntäsi.
  • Käytämme henkilötietoja omiin analyyseihimme ja parantaaksemme palveluitamme ja verkkosivujamme.
  • Pyrimme tunnistamaan ja estämään epäilyttävät petos- ja henkilötietovarkaudet ja näin suojaamaan oikeita asianomaisia henkilöitä.
  • Pyrimme tunnistamaan palvelun väärinkäytöksiä ja ongelmakohtia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kertyneen historiatiedon avulla.

JAKAMINEN

  • Saatamme antaa tietojasi valituille kolmansille osapuolille.
  • Emme myy tietojasi asiaankuulumattomille kolmansille osapuolille, mutta voimme suostumuksellasi jakaa tietojasi kolmansien osapuolien kanssa markkinointitarkoituksiin.
  • Tietojasi voidaan siirtää asuinmaasi ulkopuolelle käsiteltäväksi ja säilytettäväksi voimassa olevien lakien mukaisesti.
  • Tietosi voidaan siirtää asuinmaasi ulkopuolelle pyytämiesi palveluiden tarjoamiseksi.
  • Väärinkäytöstilanteissa tai niiden epäilyissä saatamme jakaa tietojasi myös viranomaisille sekä esimerkiksi yksityisille pysäköintiyrityksille.

SÄILYTYSAIKA JA TURVALLISUUS

  • Emme itse siirrä henkilötietojasi paperiseen muotoon.
  • Emme kysy, käsittele tai tallenna maksupalveluun liittyviä tietojasi (salasanoja, pankkitunnuksia tai luottokorttitietoja) millään tavalla. Kaikki maksutapahtumat tehdään maksupalveluntarjoajan sivuilla ja työkaluilla.
  • Teemme tarvittavat toimenpiteet, jotta voimme suojella henkilötietojasi varkauksilta, luvattomalta käytöltä, luovuttamiselta ja muuttamiselta.
  • Ylläpidämme ja kehitämme teknisiä ja organisatorisia turvatoimenpiteitä suojellaksemme henkilötietojasi.
  • Säilytämme asiakastietoja sen tarkoituksen täyttämiseksi, jota varten tiedot kerättiin ja jotka laki sallii tai vaatii.

OIKEUTESI

  • Sinulla on oikeus saada pääsy tietoihin, joita meillä sinusta on. Sinulla on myös oikeus tarkistaa ja päivittää näitä tietoja.
  • Tiettyjen edellytysten täyttyessä voit myös pyytää henkilötietojesi korjaamista tai poistamista, rajoittaa niiden käsittelyä tai huomauttaa tiettyjen tietojen käsittelystä.
  • Sinulla on oikeus saada vastaus yllä mainitun kaltaiseen pyyntöön 30 vuorokauden kuluessa.
  • Teemme parhaamme pyyntösi täyttämiseksi, mutta pidätämme oikeuden asettaa tiettyjä rajoituksia ja vaatimuksia. Joitakin tietoja ei voida esimerkiksi kirjanpitolain säädösten takia poistaa välittömästi.
  • Jos käytämme suostumustasi käsittelyn perustana, voit aina peruuttaa suostumuksesi.
  • Silloin kun käsittelyn perusteena on meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettu etu, on sinulla oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä. Käsittelyn vastustaminen estää kuitenkin palvelun käyttämisen, ja saatamme senkin jälkeen käsitellä tietojasi, mikäli esimerkiksi lakisääteisen velvoitteen täyttäminen sitä edellyttää.

KYSYMYKSET JA MUUTOKSET

  • Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, voit ottaa meihin yhteyttä täydellisessä henkilötietokäytännössä ilmoitetulla tavalla.
  • Saatamme muuttaa tätä käytäntöä milloin tahansa, mutta muutoksia ei sovelleta takautuvasti.
  • Ilmoitamme sivustomme kautta, kun teemme olennaisia muutoksia.

Tämä käytäntö on viimeksi päivitetty 1.4.2021

Henkilötietokäytännön soveltamisala

Tämä henkilötietokäytäntö kattaa Palvelun tarjoajan suorittaman vuokraajan henkilötietojen käsittelyn ajoneuvon vuokraamisen yhteydessä. Käytämme palveluidemme kehittämisen ja tuottamisen yhteydessä alihankkijoita (jäljempänä alihankkijat). Pyrimme joka tilanteessa välttämään tietojesi tarpeettoman jakamisen.

Mitä henkilötietoja 24Rent kerää, millä oikeusperusteilla ja mikä on niiden säilytysaika?

Palvelun tarjoaja käsittelee seuraavan tyyppisiä henkilötietoja tavalla ja tarkoituksiin, jotka on kuvattu alla. Palvelun tarjoajan on noudatettava kaikessa tietojen käsittelyssä oikeusperusteita. Oikeusperuste voi olla jokin alla mainituista.

(1) Oikeudellinen/lakisääteinen velvoite. Tämä henkilötietojesi kerääminen on pakollista lain perusteella. Jos tietoja ei ole annettu, lakisääteistä velvollisuuttamme ei voida täyttää, ja siksi meidän on pakko kieltäytyä vuokraamasta.

Nimi – ajokorttilaki 33. §, kirjanpitolaki, säilytys 6 vuotta viimeisestä varauksesta
Osoite – kirjanpitolaki, säilytys 6 vuotta viimeisestä varauksesta
Henkilötunnus – 1 d, ajokorttilaki 33. §, säilytys 6 vuotta viimeisestä varauksesta
Ajokortti ja kasvokuva – ajokorttilaki 33. §, säilytys 6 kuukautta
Ajoneuvon sijaintitieto – kirjanpitolaki, säilytys 6 vuotta, arvonlisävelvollisten ajoneuvojen seuranta verottajaa varten

(2) Sopimus ja sopimuksen täytäntöön paneminen. Tietojen käsittely on välttämätöntä sen sopimuksen täyttämiseksi, jonka sopimusosapuoli olet.

Puhelinnumero – vuokrausta ei voi hallinnoida ilman puhelinta, sillä puhelin toimii ‘avaimena’, säilytys 6 vuotta viimeisestä varauksesta, puhelinnumeron omistaja saatetaan varmentaa myös palveluntarjoajalta
Sähköposti – vuokrausohjeiden ja vuokrasopimuksen toimittaminen, säilytys 6 vuotta viimeisestä varauksesta
Mahdollisen lisäkuljettajan nimi ja puhelinnumero – vuokraaja vastaa lisäkuljettajan ajoluvasta ja sen tarkastamisesta, säilytys 6 vuotta viimeisestä varauksesta
Nauhoitetut asiakaspalvelupuhelut – säilytys kolme vuotta

(3) Oikeutettu etu ja edun vertailu, jonka perusteella Palvelun tarjoajalla tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu, joka on painavampi, kuin sinun etusi, jonka perusteella tietoja ei käsiteltäisi.

Luottotiedot – maksuvalmiuden selvittäminen palveluntarjoajilta etukäteen mahdollista vauriotilannetta varten, haetaan kolmannelta osapuolelta, tarkistetaan tarvittaessa asiakkuuden alussa, ei säilytetä, olennainen osa riskienhallintaa
Vuokraushistoria – palvelun tason kehittämiseksi ja seuraamiseksi, nopeuttamaan palaavien asiakkaiden käsittelyä, säilytys 6 vuotta viimeisestä varauksesta
Ajoneuvon sijaintitiedot vuokrauksen aikana – Palvelun tarjoajan riskinhallinta, onnettomuustilanteissa, parantamaan asiakaskokemusta auton paikallistamisessa, lisäksi väärinkäytöstilanteissa esim. valvomaan laittomia maastavientejä, tankkauksia, sekä ennakoimaan myöhästyneitä palautuksia, seuranta on myös ajoneuvovakuutuksen voimassaolon edellytys, säilytys 6 kuukautta vuokrauksen päätyttyä, 6 vuotta arkistoituna
Asiakkaaseen yhdistettävät asiakaspalautteet ja viestit – palvelun tason kehittämiseksi ja seuraamiseksi, nopeuttamaan palaavien asiakkaiden käsittelyä, säilytys 6 vuotta viimeisestä varauksesta

(4) Suostumus. Antamasi suostumus erityiseen käsittelyyn. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä. Suostumuksen poistoa ei voida tehdä takautuvasti, vaan se vaikuttaa tuleviin tietojen käsittelyihin, esim. markkinointiviestien lähettämiseen.

Markkinointiviestien lähettäminen perustuu suostumukseen. Sen voi peruuttaa viestiessä olevista Unsubsribe- tai Peruuta tilaus -linkeistä.

Cookiet / Evästeet

Näiden lisäksi keräämme anonymisoitua palautetietoa ja ajoneuvojen telemetriikkatietoa.

Automatisoitu päätöksenteko

Saatamme hyödyntää automatisoitua päätöksentekoa joissakin tapauksissa, esim. palaavien asiakkaiden varausten automaattisessa käsittelyssä. Uusien asiakkaiden kanssa automaatiota käytetään ainoastaan asiakaspalvelijan päätöksenteon tukena riskiprofiloinnissa. Asiakaspalvelija tekee lopullisen päätöksen sopimukseen liittyvästä mahdollisesta lisävakuudesta ja ajo-oikeuden voimassaolosta toimitettujen kuvien ja tietojen pohjalta.

Mitä tapahtuu, jos et anna henkilötietojasi?

Jotkut henkilötietosi ovat pakollisia, jotta voimme täyttää ajoneuvon vuokraamisen yhteydessä solmimamme sopimuksen velvoitteet. Jos tietoja ei ole annettu, emme voi täyttää oikeudellisia velvoitteitamme, joten meidän on pakko kieltäytyä vuokraamasta. Se, mitkä tiedot ovat pakollisia palvelun käyttöä varten, käy ilmi siinä yhteydessä, kun pyydämme tietoja.

Kenelle jaamme henkilötietojasi?

Jotta voimme täyttää edellä mainitut tarkoitukset, voimme jakaa henkilötietojasi kolmansien osapuolten oikeutettujen etujen toteuttamiseksi alla mainituille tahoille.
a) Luovutamme henkilöllisyytesi todentamiseksi ja toimeksiannon tai sopimuksen täytäntöön panemiseksi tarvittavia tietoja yrityksille, joiden kanssa teemme yhteistyötä voidaksemme tarjota palveluita.
(b) Viranomaiset (Poliisi, Tulli), kaupunkien pysäköintiviranomaiset, yksityiset pysäköintitoimijat, tie- ja hinauspalvelut.
(c) Jakaminen yrityskauppojen yhteydessä: Saatamme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille minkä tahansa liiketoimintamme, omaisuutemme tai muilla osa-alueilla tapahtuvan toiminnan uudelleenjärjestelyn, sulautumisen, myynnin, yhteisyrityksen, luovutuksen, siirron tai muun käsittelyn yhteydessä (mukaan lukien konkurssi tai vastaava).
(d) Vakuutusyhtiöt

Tiedonsiirto kolmansiin maihin

Palveluntarjoajamme ja tuotekehitykseen osallistuvat yritykset voivat järjestelmän kehittämistarkoituksissa käsitellä tallennettuja tietoja.

Siirretäänkö henkilötietojasi EU:n/ETA:n ulkopuolelle?
Palvelun tarjoaja ei lähtökohtaisesti siirrä henkilötietojasi EU:n/ETA:n ulkopuolelle. Tietokantamme tallennetaan EU:n alueelle, eikä niitä varmuuskopioida tai siirretä EU-alueen ulkopuolelle.
Käytämme EU:n ulkopuolella sijaitsevaa yritystä järjestelmien ylläpitoon ja monitorointiin. Yrityksellä on AWS Certified Solutions Architect – Associate -sertifikaatti, mikä varmistaa mahdollisimman korkean tietoturvan ja sen ylläpidon. Erikoistapauksissa voivat kyseisen sertifikaatin omaavat henkilöt katsoa tallennettuja tietoja.

Miten 24Rent käsittelee ja suojaa henkilötietoja?

Riskien hallinta ja henkilötietojen suojaaminen ovat koko liiketoimintamme ytimessä. Itse noudatamme sisäistä tietoturvaohjeistusta tietoja käsitellessämme. Koko henkilökunnallemme on koulutettu noudattamaan tietoturvaohjeistustamme. Käytössämme on asianmukaiset tekniset, organisatoriset ja hallintoon liittyvät turvallisuusmenettelyt, joilla suojaamme kaikkia hallussamme olevia tietoja katoamisen, väärinkäytön, luvattoman käytön, luovuttamisen, muutosten ja tuhoamisen varalta. Esimerkiksi lähettämäsi kuvat tallennetaan Amazonin äärimmäisen turvalliseen pilvipalveluun, josta kuva tarvittaessa jaetaan kuvakohtaisella linkillä (esimerkiksi viranomaisen tiedonsaantipyynnön yhteydessä).

Yksityisyyden suojaan liittyvät oikeutesi

Rekisteröitynä sinulla on tämän selosteen tiivistelmässä kerrotun mukaisia oikeuksia. Tarkempaa tietoa löydät halutessasi kansallisen tietosuojaviranomaisen verkkosivuilta (linkki alla). Voit myös ottaa tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä yhteyttä asiakaspalveluumme tai tietosuojavastaavaamme. Jos koet meidän loukanneen tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi, voit olla yhteydessä valvontaviranomaisena toimivaan tietosuojaviranomaiseen. Toivomme kuitenkin, että olet ensin meihin yhteydessä, jotta voimme korjata tilanteen, mikäli se on kohtuudella mahdollista.

https://tietosuoja.fi/rekisteroidyn-oikeudet

Tieto- tai poistopyynnön voit tehdä asiakasprofiilisi kautta osoitteessa m.24rent.fi. Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä yrityksen tietosuojavastaavaan sähköpostitse osoitteeseen security@24rent.fi. Mikäli yhteydenotto tehdään muun kuin asiakasportaalin kautta, tulee mukaan liittää dokumentti, jonka perusteella voimme varmistua henkilöllisyydestäsi. Emme voi toteuttaa tietosuojaan liittyviä pyyntöjä, mikäli yhteydenottajan henkilöllisyydestä ei voida varmistua.

Evästeet

24Rent kerää, käsittelee ja analysoi verkkosivustojensa käyttöön liittyviä tietoja. Verkkoliikennettä koskeva tieto on tietoa, joka liittyy verkkosivuston kävijöihin ja jota käsitellään tietoliikenneverkoissa viestien lähettämistä, jakelua ja saataville asettamista varten. Käytämme evästeitä ja muuta vastaavaa teknologiaa, jotta voimme toimittaa sinulle tuotteita ja palveluita, tarjota turvallisen verkkoympäristön, toteuttaa markkinointitoimia, mahdollistaa paremman asiakaskokemuksen verkossa, seurata verkkosivustomme analytiikkaa ja tarjota sinulle mahdollisimman kiinnostavaa sisältöä. Tietoja ei käytetä yksittäisten henkilöiden tunnistamiseen. Voit valita selaimesi asetuksista hyväksytkö evästeiden käytön. Jos et hyväksy evästeiden käyttöä, voit käyttää verkkosivustoa ja osaa palveluista, mutta tämä valinta voi rajoittaa merkittävästi sivuston ja palveluiden toiminnallisuutta.

Miten tähän ja evästeitä koskevaan selosteeseen tehdään muutoksia?

Parannamme ja kehitämme palveluitamme, tuotteitamme ja verkkosivustojamme jatkuvasti, joten tietosuojaselosteisiin saatetaan ajoittain tehdä muutoksia. 24Rent ei rajoita tietosuojaselosteessa kuvattuja tai soveltuvien tietosuojalakien mukaisia oikeuksiasi niillä lainkäyttöalueilla, joissa 24Rent toimii. Jos tietosuojaselosteeseen tehdään merkittäviä muutoksia, annamme siitä selkeän ilmoituksen silloin, kun sovellettava laki niin edellyttää. Tutustu ja hyväksy tietosuojaseloste aina, kun rekisteröidyt sinulle uuteen palveluumme tai teet uuden varauksen.

Yhteydenotto 24Rentiin tai tietosuojaviranomaiseen

24 Rental Network Oy
2430020-0
PL 14
33721 Tampere
Yhteyshenkilönä toimii yrityksen tietosuojavastaava. Tietosuojavastaavan tavoitat myös osoitteella security@24rent.fi.

Tietosuojaviranomaisen yhteystiedot löydät osoitteesta https://tietosuoja.fi/yksityishenkilot.